Ofte stillede spørgsmål

FAQ

Ja, man kan godt sige at dit barn kan arve din fobi. Genetisk kan er der ikke noget der tyder på at et barn kan arve en fobi, kun at dit barn kan være dine gener for at være ængstelig (hvis du har dem). I gruppen af mennesker der genetisk disponeret til at være mere ængstelige er der en overrepræsentation af mennesker med fobi. Det er dog tydeligt at børn kan ”arve” deres forældres adfærdsmønstre således at hvis du udviser en fobisk angst for noget så vil dit barn med stor sandsynlighed også udvikle en fobiske angst.

Ja man kan selvgøre noget for at slippe af med sin fobi, har man en fobi der falder i gruppen ”simple eller specifikke fobier” så kan man selv arbejde med sin fobi og til sidst slippe helt af med den. Man kan gøre det ved enten at søge professionel hjælp og  for eksempel deltage i et af de forløb eller workshop vi tilbyder eller man kan selv tilegne sig viden om sin fobi og sin fobi-agent og derfra selv tilrettelægge sin eksponeringsfase. På vores hjemmeside og sociale medier kan du finde mere viden om fobier og snart også et online forløb der kan hjælpe dig. Vi vil altid anbefalede at du til en start søger professionel hjælp (hos os eller andre) således at du for en korrekt udredning og lidt retningslinjer inden du går i gang.
Det er flere muligheder for at få tilskud til en fobibehandling, men der er en rækker der skal opfyldes så det letteste at læse den artikel vi har skrevet om mulighederne her.
Ja alle fobier kan behandles. Der er lidt forskel på hvordan de bedst behandles. Sundhedsstyrelsen anbefaler at man bruger Kognitiv samtale (adfærds) terapi med en eksponering til behandling af specifikke fobier, da det ved utallige undersøgelser har haft den bedste langtidsvirkning.
Ja du kan godt dele din betaling op i mindre dele hvis du ønsker det, du skal blot nævne det ved bookningen, der er også andre muligheder for at lette din betaling dem kan du læse om her.

Fobi kan ikke smitte på samme måde som en influenza, men børn der oplever en forældre, lære, pædagog eller lignende autoritet i deres liv, der udviser en fobisk angst, vil med stor sandsynlighed kopier denne adfærd hvilket kan udvikle sig til en specifik fobi.

Ja børn kan have fobi og blive behandlet for deres fobi. Grundprincipperne i behandlingsmetoderne er de samme men de skal selvfølgelig tilpasset aldersgruppen. Det kan være godt at tage fat om en fobi tidligt således at barnet ikke skal leve med frygt i mange år og måske resten af sit liv.

Uanset hvor slem din fobi er kan den behandles. Mange fobikkere tror ikke at deres fobi kan behandles da de føler at deres situation er særlig slem, men det er heldigvis ikke tilfældet de fleste der lider af en specifik fobi kan med lidt professionel hjælp og lidt arbejde slippe af med deres fobi på få timer. Du kan læse mere om vores koncentrerede forløb her.

Der er flere grunde til at man udvikler en fobi, man kan få det efter en fysiskskade i hjernen, udvikle den efter en traumatisk oplevelse eller arve den fra sine forældre (eller lignende autoriteter) og man kan være genetisk disponeret for det. Uanset hvad grunden er til at man har udviklet en specifik fobi, så kan de hurtigt og effektivt kurerers. Du kan læse mere om hvorfor man udvikler en fobi her.

Der er mange måder at behandle fobier på og der er mange forskellige udbyder, der tilsammen udbyder et hav af forskellige metoder, men når det kommer til behandlingsformer der virker så er det kun få hvor der kan spores en langstidsvirkning. Den metode der i videnskabelige forsøg gentagende gange har vist sig som den mest effektive er kognitiv adfærds (samtale) terapi med kontrolleret eksponering, hvilket også er grunden til at det anbefales af sundhedsstyrelsen.

Vi mennesker og vores samfund har udviklet os meget siden den første fobi blev beskrevet i år 400 BC, så det går antallet af fobier også. I dag er der over 500 fobier registret alt fra kendte fobier som araknofobi og frygten fir højder eller slanger til mindre kendte fobier som frygten for klovne, knapper og at løbe tør for strøm.

Det behøver ikke at tage lang tid at komme af med sin fobi, men da alle mennesker kan man ikke sætte et tidsrum der vil gælle for alle. Lidt ligesom at læse at cykle eller køre bil, alle forløb er lidt forskellige. Vi tilbyder et koncentreret forløb hvor vi på fire timer behandler din fobi, det er nok for nogle, men andre har behov for at arbejde lidt mere med deres fobi selv og det hjælper vi selvfølgelig også med som en del af det koncentrerede forløb.
Der findes over 500 anerkendte fobi og der er mange flere end de fleste mennesker kan forstille sig. Nogle fobier er mere udbredt og socialt anerkendt end andre det være sig for eksempel frygten for vand, højder, slanger og edderkopper, mens frygten for sit eget spejlbillede, klovne, knapper og ikke at være online er mindre kendte og socialt accepterede.
Der kan være mange grunde til at en fobi opstår, de mest udbredt er at det skyldes social arv eller en traumatisk oplevelse, men man kan også være genetisk disponeret eller det kan skyldes at ens hjerne er blevet påført en fysisk skade. Læs mere om, hvad en fobi er her.
Kognitiv adfærdsterapi (forkortes KAT) er den mest anerkendte form for psykoterapi både i Danmark og resten af verden på internationalt plan. Kognitiv adfærdsterapi, Bygger på det forhold, at tanker, følelser, adfærd og kropslige signaler indbyrdes påvirker hinanden i skabelsen og opretholdelsen af den psykiske tilstand. Uafhængig forskning har gentagende gange påvist at kognitiv adfærdsterapi er den mest effektive metoder til behandling af en lang række psykiske lidelser og problematikker, her iblandt specifikke fobier. Hos forfobibehandling.dk har vi specialiserede os i behandlingen af fobier ved evidensbaseret kognitiv adfærdsterapi med en kontrolleret eksponeringsfase. Det er behandlingsforløb der er baserer sig på videnskabeligt underbyggede metoder og tilpasses den enkelte fobiker. Hvilket er den metode som sundhedsstyrelsen anbefaler, da det er den meste effektive og samtidig har de bedste langtidsvirkninger. Du kan læse mere om det her.
Vores 100 % tilfredshedsgaranti betyder, at du for alle dine penge tilbage såfremt du ikke store fremskridt under vores behandling.
Scroll to Top