Mange elsker fuglesang. Ornitologer rejser endda hundredvis af kilometer, hvis en lille, sjælden fugl er blevet spottet i en mose. Men sådan har du det ikke, vel? Du krydser aldrig Hovedbanegården eller Rådhuspladsen af frygt for duerne, og for dig er bare tanken om at gå på stranden den rene gyser. Er det ikke rigtigt? Lyden af mågeskrig og terner, der slår ned på vandet. Alt dette får dig til at holde dig langt væk fra sandet og det dybblå hav. Hvis du har det sådan, gør det dig ikke til en kylling, men det er overvejende sandsynligt, at du lider af ornithofobi, en irrationel angst for fugle. Og det er ikke nemt, når nu der er fugle overalt omkring os.
BOOK BEHANDLING NU

Er der grund til at være bange for fugle i Danmark?

Det er meget sjældent, at en fugl kommer i karambolage med et menneske. I enkelte tilfælde har musvåger eller havmåger angrebet en jogger, og så er der jo de hvæsende og aggressive svaner. Rationelt set er der ikke grund til at frygte fugle i Danmark, men derfor kan du jo godt være bange for dem alligevel. Og har du en angst for fugle, lider du nok af ornithofobi i lettere eller sværere grad.

Symptomer på fuglefobi

Oplever du hjertebanken, når en fugl flyver forbi? Får du fugtige håndflader, hvis din ægtefælle tager børnene med ned og fodrer ænderne? Melder du fra, når andre skal på stranden, eller mister du modet, når drømmeferien skal bookes? Fordi der sikkert er fugle?
Kan du svare ja til et af ovenstående scenarier, lider du af ornithofobi, en irrationel angst for fugle. Men bare rolig. Det er der mange, der gør. Graden af lidelsen varierer, men næsten hver tiende dansker lider af en fobi, og angsten for fugle er bestemt ikke sjælden. Så hvorfor ikke gøre noget ved problemet? Så du kan få det maksimale ud af livet, og så du ikke behøver bekymre dig om, om dine børn ender med at arve din angst.

Hvorfor er nogle bange for fugle?

Selv om fugle typisk ikke er aggressive, giftige eller til fare for mennesker, er der alligevel noget skræmmende ved dem. Selv for folk, der ikke lider af ornithofobi. Fugle er en smule uberegnelige, de kan være ganske store, og så kan de flyve med deres store, flaksende vinger. Det betyder, at vi mennesker har meget lidt mulighed for at kontrollere dem, hvis de først skulle finde på at angribe.

Ud over de konkrete grunde til at blive bange for netop fugle, er der tre årsager til, at fobier opstår:

  • Det kan ligge i vores gener, at vi er mere disponeret for at føle angst.
  • Vi kan have haft en negativ oplevelse i vores barndom. Måske stjal en måge din is, da du var i Zoo, eller en svane hvæsede ad dig, da du var på tur med børnehaven? Sådan en oplevelse kan sagtens sætte sig i dig, så du udvikler en fobi senere hen.
  • Du kan også blive udsat for en kulturel påvirkning. Måske har du engang set Hitchcocks Fuglene, eller måske er en af dine forældre bange for fugle?

Fugles adfærd kan styrke din angst

Fugle kan være rigtig store. Nogle skriger og basker med vingerne. Andre flakser omkring dit hoved, hvis du spiser en is på molen, og kommer du tæt på deres reder, kan de angribe i forsøget på at få dig til at stikke af. Alle disse oplevelser kan være med til at styrke din frygt, og hvor andre måske bare bliver irriteret og hverfer dem væk, opfatter en fuglefobiker dem som rene uhyrer. Bliver du udsat for ovenstående fugleadfærd, kan din fantasi hjælpe dig til at danne fobiske tanker. Og gør du ikke noget ved det, risikerer du at bibeholde din angst for fugle resten af livet. Lige meget om der reelt er grund til at være bange.

Tænk, hvis du kunne slippe af med angsten for fugle!

Ville det ikke være fantastisk, hvis du kunne tage med på stranden?
Hvis mågernes skrig ikke fik dig til at skrige også?
Hvis en tur ned til søen ikke gav dig fugtige håndfladerne, når svanerne nærmede sig?
Tænk, hvis du kunne gå ind i din tantes hus, selv om hun har den der papegøje, der skræpper og flakser med vingerne?
Ville alt det ikke være nogle få timers anstrengelser værd? Et par besøg hos en uddannet fobi-terapeut og nogle øvelser bagefter?

Hvis du kan svare ja til det, så læs videre. Det kan godt være, det virker umuligt lige nu, at du nogensinde skulle få et nogenlunde forhold til fugle? Men husk på, at det er sådan, din omverden har det med dem. Din angst for fugle skyldes en dårlig oplevelse eller måske, at du har arvet den fra en af dine forældre. Og hvad der er tillært, kan du også slippe af med igen, og det er da godt at vide, ikke?

BOOK NU

Hvordan slipper du af med din fobi for fugle (ornithofobi)?

Det kræver ikke alverden at reducere eller helt slippe af med din fobi for fugle. Enhver fobi kan behandles, og er du bare motiveret og klar på at gøre noget ved din angst, kan du gøre meget. Rigtigt meget. Som det første bør du tale med en af dine nærmeste. Fortæl dem, at du gerne vil gøre noget ved problemet. At du ønsker at tage kontrollen over din angst, frem for at den får lov at styre dig.
Dernæst skal du finde den behandlingsform, der giver de bedste resultater. Nogle vil påstå, at fx naturmedicin, hypnose NLP, neurocoaching, akupunktur eller endda clairvoyance er valide behandlingsformer, men ingen behandling har så stor dokumenteret effekt som kognitiv terapi, som også anbefales af sundhedsstyrelsen.

Kognitiv terapi til behandling af frygt for fugle

Samtaler er nøglen til at finde ud af, hvorfor du er angst for fugle. Via terapeutiske samtaler mekkem dig og din kognitive terapeut finder vi frem til årsagen til din fobi, og gennem øvelser lærer du at identificere den, og du lærer at styre dine tanker. Det gør dig i stand til at ændre dine tankemønstre, og det hjælper dig til at ændre adfærd, så du får kontrol over din fobi i stedet for det omvendte.

Selv om det måske virker uoverskueligt, er det relativt nemt at lære de værktøjer, der skal til for at reducere din frygt. Det kræver kun nogle få sessioner med en af vores uddannede fobi-terapeuter. På sigt kan du endda slippe helt af med dem, hvis du husker at lave dine øvelser, og som minimum kan du lære at styre den så effektivt, at den ikke får lov at begrænse dig i dit liv længere.

Lys i bøgeblade fobibehandling.dk behandling af edderkopfobi (araknofobi)

Kontakt os

Fobibehandling.dk hjælper dig af med din fobi for fugle (ornithofobi)

Rigtig mange tror, det kræver mange penge og en voldsom indsats at få styr på en fobi. Det fylder jo så meget, så hvorfor skulle det ikke være tilsvarende svært? Men faktisk er det både billigt og hurtigt at lære at kontrollere angst. I langt de fleste tilfælde kræver det nogle få samtaler med en uddannet fobi-terapeut.

Hos os får du et specielt udviklet fobibehandlingsforløb til mennesker, der lider af frygt for fugle eller ornithofobi. Vi benytter os af kognitiv samtaleterapi, som netop er den type behandling, sundhedstyrelsen anbefaler mod specifikke dyrefobier. Og en sådan er frygten for fugle.

Behandlingsforløbet er et koncentreret forløb, der består af tre faser:

  • En indledende fase, hvor vi taler sammen (30-60min) om din fobi, og det forestående forløb
  • En koncentreret terapifase (5-6 timer). Her får du den viden, værktøjer, støtte og sparring, der skal til for, at du kan slippe af med din fobi. Du er hele tiden i centrum og styrer tempoet, så du i dit eget tempo arbejder dig frem mod og igennem en eksponeringsfase
  • Et efterbehandlingsforløb, hvor vi over det næste år løbende holder kontakt til dig, giver dig øvelser og vejledning, der sikrer at du får implementeret de nye ikke-fobiske vaner i dit liv.

Ud over behandlingsforløbet med vores fobi-terapeut får du en række øvelser til tiden efter samtalerne. Med disse værktøjer lærer du at se din frygt i øjnene, og du bliver i stand til at begrænse de negative tanker. Så du i stedet kan lade de positive erfaringer vinde frem. Dermed sikrer du, at det ikke er den ene dårlige oplevelse fra barndommen, der skal bestemme, hvordan du skal se på fugle resten af livet. Det bliver i stedet en hel pulje af gode og mindre gode oplevelser. På den måde får du et nuanceret syn på fugle, der gør dig i stand til at se på dem med objektive briller.

Hvad koster en behandling af angst for fugle (ornithofobi)?

Vores helt unikke og gennemtestede turboforløb med alle tre faser koster: 5.900 kr.

(Vi arbejder sammen med XX. Det betyder, at du kan dele din betalinger ud over 12 måneder)

Enkelte sessioner:

Hvis du ikke kan afsætte en hel dag eller blot ønsker at arbejde med din fobi over længere tid, tilbyder vi også enkelt sessioner (a 50 minutters varighed) i vores lokaler. Pris per session er 875 kr.

(Ønsker du ikke at benytte vores lokaler (Link) på Amargertorv i København, tilbyder vi hjemmebehandling mod køretillæg)

Tilfredshedsgaranti for din fobibehandling

Vi ved, at vores behandling kan hjælpe dig. Derfor tilbyder vi som de eneste i Danmark en tilfredshedsgaranti. Så har du gennemført et forløb hos os, og føler du ikke, at det har hjulpet dig, giver vi dig alle dine penge tilbage.

BOOK NU

Vi har hjulpet mange af med deres fobi for fugle

blevet brugt som fobieksperter i en lang række medier, og igennem vores karrierer som naturvejledere- og naturformidlere er vi stødt på stort set alle former for irrationel frygt for dyr, du kan forestille dig. Vi er ganske enkelt ikke i tvivl om, hvordan vi skal hjælpe dig. Men det kræver, at du tager skridtet og kontakter os. Tænk på alt det, du går glip af lige nu.

Tænk på, hvor fantastik det vil være, hvis du kan tage med på stranden. Tænk på, at du kan få lov at se dine børn grine, når ænderne rapper på søen, og forestil dig et lev, hvor du ikke går rundt i konstant frygt for, hvad der gemmer sig oppe i himlen. Lige meget hvad du gør, kan du ikke ændre på, at der er fugle overalt omkring os. Men du kan gøre noget ved din angst, og det er hverken dyrt eller tidskrævende.
Her kan du læse om hvordan det er gået andre der var i samme situation som dig. 

BOOK NU

Slip din fobi nu. Det fortjener du. Få alt dette i et forløb.

Et forløb koster med rabat 4.995 kr. og består af to sessioner, hvoraf den ene varer ca. 5 timer og et efterbehandlingsforløb der strækker sig over det første år efter din behandling. (Skulle du som den første, ikke være tilfreds efter de 2 sessioner, så får du dine penge retur)