Araknofobi er den oftest forekommende dyrefobi

Frygt for edderkopper – behandling af edderkopfobi (araknofobi)

Vi kan alle blive forskrækket, hvis en edderkop piler hen over gulvet eller dukker frem, når vi støver af, men hvis du oplever et decideret fysisk ubehag ved edderkopper, lider du med stor sandsynlighed af en fobi for de ottebenede kryb. Det behøver ikke engang være fordi, du møder en levende edderkop. Nogle oplever ubehag og angst blot ved at se en tegning eller et stykke legetøj, der minder om en edderkop. Er du en af dem, er du langt fra alene. Næsten hver tiende dansker lider af en eller anden fobi, og angsten for edderkopper (araknofobi), er en af de hyppigst forekommende.

Edderkopper i Danmark

Der lever godt 500 forskellige arter af edderkopper i Danmark, og den største af disse, er Stor husedderkop. Den kan blive helt op til 10 centimeter i diameter, hvis benene er foldet helt ud. Selv om det er en stor edderkop, er der som udgangspunkt ikke grund til at være bange for edderkopper. Der lever ingen farlige edderkopper i Danmark, og de er som udgangspunkt ikke aggressive med mindre de bliver presset eller klemt. Der har aldrig været dokumenteret et dødsfald i Europa som følge af et edderkoppebid.
Hvad er det ved edderkopper, der skræmmer så mange?

Der ikke nogen faktuel grund til at frygte edderkopper i Danmark. De er ikke giftige for mennesker, de er ikke aggressive, og de er typisk ikke særligt store. Alligevel finder mange de ottebenede edderkopper særdeles skræmmende. Lider du af araknofobi kan alene synet af noget, der minder dig om en edderkop frembringe fysisk ubehag og angst.

Flere årsager

To af årsagerne til denne reaktion er edderkoppernes hurtighed, samt at det er helt normalt at støde på dem, selv i vores hjem. De piler hen over køkkengulvet, når du tænder lyset for at drikke et glas mælk om natten, og du risikerer at få dem i håret, når du begiver dig op på loftet for at hente noget og støder ind i deres spind. En tredje årsag skal findes flere tusinder af år tilbage i tiden. Dengang vi mennesker levede i huler, og ikke havde modgifte til bid fra edderkopper. Der mener nogle forskere at vi udviklede en instinktiv frygt for edderkopper og andet kryb. Den frygt kan i dag findes i nogle gener der gør ejeren mere forsigtig og frygtsom overfor fx edderkopper. Oplever vi noget ubehageligt med edderkopper i vores barndom, risikerer vi, at den hændelse udvikler sig til en fobi. En fobi der kan præge vores liv negativt til den dag vi dør. Med mindre vi aktivt vælger at gøre noget ved vores fobi.

Hvordan slipper du af med din araknofobi?

Ville det ikke være fantastisk at få gjort noget ved din angst for edderkopper? Tænk, hvis du kunne gå ned i kælderen, uden at pulsen ryger i vejret? Tænk, hvis du kunne rejse til eksotiske steder eller bare gå en tur i skoven, når efterårsgløden har farvet skoven i rødt og gult?
Næsten hver tiende dansker lider af en eller anden fobi, der præger deres liv i en negativ retning. Det er rigtigt ærgerligt – særligt når det er så forholdsvis simpelt at gøre noget ved. En fobi er en irrationel angst for noget, i dette tilfælde edderkopper, som der i Danmark ikke er nogen rationel grund til at frygte, og mange oplever at en behandling af edderkopfobi (araknofobi), nemt kan slippe af med deres fobi.

Sådan slippe du af med araknofobi!

I betragtning af, hvor stor negativ indflydelse det kan have på din livskvalitet at have en irrationel angst for edderkopper, er løsningen både billig, hurtig og simpel. For at tage første skridt i din kamp for at slippe af med din angst, skal du blot ringe til fobibehandling.dk. Så sætter vi dig i forbindelse med en af vores dygtige, uddannede fobiterapeuter. Via samtaler i et trygt miljø, hjælper og vejleder vores fobiterapeut dig, og når du føler, du har fået styr på din fobi, går du i gang med næste fase. En fase hvor du ved hjælp af øvelser tager de sidste skridt imod et liv uden fobier.

Alle pengene værd, nu giver jeg ikke min fobi til min datter!

Kurset var virkelig alle pengene værd, og jeg er så glad for, at jeg fik det gjort, inden min lille datter bliver for stor, så jeg giver min fobi videre til hende. Jeg kunne godt lide blandingen af teori og praksis ved kurset, og at man helt tiden vidste, hvad der skulle ske og var i kontrol. Jeg er helt vildt overrasket over, hvor langt jeg kom på de 3 timer, hvor jeg mødte dyrene. Jeg havde aldrig drømt om, at jeg ville kunne holde en fugleedderkop. Selvom jeg stadig må arbejde med min frygt, er jeg kommet så langt og kan varmt anbefale kurset til andre!

Kontakt os

Det koster en behandling af edderkopfobi (araknofobi)

Koncentreret forløb:
Vores koncentrerede og helt unikke turboforløb med alle tre faser koster: 5.400 kr.
Enkelte sessioner:

Ønsker du at arbejde med din fobi over længere tid, i stedet for at gennemgå det koncentrerede forløb, så tilbyder også enkelt sessioner (a 50 minutters varighed). Pris per session er 875 kr.

(Ønsker du hjemmebehandling, så gør vi det mod et køretillæg)

Du får dine penge retur hvis du ikke oplever at behandlingen virker

Vores behandling virker og vores kognitive behandling bliver anbefalet af sundhedsstyrelsen. Derfor giver vi dig også dine penge retur, såfremt du mod forventning ikke er tilfred med de resultater du skaber. Det er vi for øvrigt de eneste i Danmark der tilbyder en tilfredsheds garanti på behandling af edderkopfobi (araknofobi).

Sådan reagerer din krop på din fobi

Det er hurtigt og billigt, at få behandlet en fobi. Det kræver kræver blot nogle få sessioner med en uddannet fobi-terapeut.

Vi har udviklet et helt unikt fobibehandlingsforløb til alle der lider af frygt for edderkopper eller Araknofobi. Behandlingen er en kognitiv samtaleterapi, der anbefales af sundhedstyrelsen mod specifikke dyrefobier. Og en sådan er fobi for edderkopper (Araknofobi).

Det unikke behandlingsforløb er et koncentreret forløb der indeholder tre faser:
  1. fase, en samtale på 30-60minutter om det forestående forløb og din fobi
  2. fase, er en koncentreret terapifase på 5-6 timer. Her får du viden, værktøjer, støtte og sparring, som er nødvendig for at du kan slipper af med din forbi. Det er hele tiden dig der er i centrum og fasen forløber i dit eget tempo. Undervejs arbejder du dig frem mod og igennem en eksponerings fase
  3. Fase af efterbehandlingsforløbet, løber over det næste år. Her holder vi løbende kontakt med dig og giver løbende øvelser og vejledning der sikre at du implementer de nye ikke fobiske vaner

Udfører du øvelserne og bruger de værktøjerne vi lærer dig bliver du istand til at identificere din angst og begrænse de negative tanker, mens de positive erfaringer vinde frem. Det er en af måderne hvorpå du kan sikre at det ikke længere er den måske enlige dårlige erfaring med edderkopper, der dikterer, hvordan du skal reagere overfor edderkopper resten af dit liv. Men i stedet en akkumuleret pulje af oplevelser. Dit syn på edderkopper vil blive nuanceret, og du kan dermed opleve dyret med nye objektive briller.

Vi har hjulpet mange af med deres fobi for edderkopper (Araknofobi)

Vi har i årevis hjulpet mennesker med araknofobi med vejledning, rådgivning, støtte og sparring og gennem kognitivt terapi og der ved hjulpet dem af med deres fobi.

Vi bliver og med jævne mellemrum brug som fobieksperter i diverse medier fx DR2, P4, TV2, Kristeligt Dagblad og mange andre. Gennem årene har hjulpet mennesker med en bred vifte af forskellige fobier og irrationel angst for dyr og natur.

Så vi ved hvordan vi kan hjælpe dig og de metoder vi benytter er anbefalet af sundhedstyrelsen. Det eneste det kræver er, at du tager skridtet og kontakter os.

Det vil ændre dit liv og give dig mulighed for at deltage i en masse ting, som, du går glip af lige nu.

Tænk på, hvor rart det vil værre:
  • Ikke at panikke og skulle bede andre om hjælp når du opdager en edderkop pile over gulvet.
  • At du ikke behøver at frygte at støde på edderkopper når du skal i kælderen, i skueret eller på loftet.
  • At kunne rejse til udlandet uden frygten for at møde de otte benene dyr.
  • Ikke at frygte at dine børn lærer din frygt og fobi.

Du kan ikke gøre noget ved alle de edderkopper der findes i verden og de udfylder en vigtig økologisk rolle. Det du kan gøre noget ved er den måde du reagere på og det kan en behandling af edderkopfobi (araknofobi) hjælpe dig til.

Det kan virke svært og uoverskueligt at finde motivationen og tage fat om problemet, men du kan, ligesom så mange , andre også lykkedes med det. Læs her om hvordan det er gået andre der var i samme situation som dig.

Vi har hjulpet mange af med deres fobi for edderkopper

Hos fobibehandling.dk har vi i årevis hjulpet, vejledt og rådgivet fobikere. Desuden er vi blevet brugt som fobibehandlingseksperter i en lang række medier. Gennem vores virke er vi stødt på stort set alle former for irrationel frygt for dyr, du kan forestille dig. Vi ved hvordan vi kan hjælpe dig, men det kræver, at du tager skridtet og kontakter os. Tænk på alt det, du går glip af lige nu.

Tænk på, hvor meget mere afslappet det bliver at gå en tur i kælderen, skuret eller loftet uden at du skal bekymre sig om at støde på en edderkop! Du kan ikke gøre noget ved, at edderkopperne er derude, men du kan bekæmpe din frygt, og du kan gøre det relativt hurtigt, og uden at du bliver ruineret.
Her kan du læse om hvordan det er gået andre der var i samme situation som dig.
Tilfredsheds garanti for din fobibehandling

Vi ved at vores behandling kan hjælpe dig, derfor tilbyder vi som de eneste i Danmark en tilfredsheds garanti. Så har du gennemført et forløb hos os og ikke følger at det har hjulpet dig så giver dig alle dine penge tilbage

Scroll to Top