Ikke alle elsker ”menneskets bedste ven”, slet ikke dem med hundefobi

For rigtig mange er hunde en naturlig del af familien. De tigger ved bordet, sover i sofaer, og deres flokmentalitet får dem til at passe på børn og hjem. Hunden kaldes ”menneskets bedste ven”, men det er ikke alle, der har det sådan med de firbenede familiemedlemmer. Langt fra. Føler du dig utryg, eller bliver du decideret bange, når du møder en hund? Så har du måske hundefobi (Cynofobi) et alvorligt problem i et samfund fyldt med hunde.

Er der grund til at være bange for hunde i Danmark?

Hunde er meget udbredt i Danmark faktisk holder, ifølge Danmarks statistik, ca. 20 % af danske familier hund, hvilket beløber sig til ikke mindre end 546.000 hunde i alt. De mange hunde gør dog også at antallet af skader forsaget af hunde kan virke højt, men ifølge overlæge Jens Lauritsen fra Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitets Hospital (OHU) er der intet at frygte. Skadestuen på OHU behandler ca. 35.000 sager om året hvoraf kun ca. 150 er af hunde.

Enkelte sessioner:

En opgørelse lavet til Fyns Amts Avis viser yderligere at ca. 40 procent blev bidt af deres egen hund, 20 procent blev bidt da de prøvede at skille to hunde, andre 20 procent blev bidt i en andens hjem, mens kun 10 procent blev bidt af en fremmed hund i det offentlige rum. De resterende 10 procent fordeler sig over flere forskellige kategorier.
Når vi dertil ligger at at bestanden af hunde i Danmark er uden rabies eller lignende farlige sygdomme og vi har et velfungerende sygehusvæsen hvis uheldet alligevel skulle indtræffe, må man konkluderes at man ikke har grund til at frygte hunde i Danmark, så længe man omgår dem med fornuft.

Det er generelt nødvendigt at møde dyr og naturen med respekt, men vores naturlige omgivelser er i det store hele et vidunder, som alle skal have lov til at opleve med åbne øjne og uden irrationel frygt.
Er statistikker og rationelle forklaringer ikke nok at at dæmpe din frygt, så har du måske en lettere angst eller en hundefobi (Cynofobi).

Symptomer på hundefobi (Cynofobi)

Hvis synet eller tanken om en hund giver dig hjertebanken, fugtige håndflader, eller hvis du straks begynder at se dig om efter en flugtvej eller noget at forsvare dig med, når nogen nævner en hund, eller du ser en i fjernsynet, lider du af cynofobi, en irrationel angst for hunde. I så fald er du langt fra alene. Cynofobi også kaldet hundefobi er en af de mest hyppigt forekommende fobier. Ca. hver tiende dansker lider af en eller anden form for fobi. Mange oplever, at deres angst eller fobi begrænser dem i deres hverdag, det kan være områder eller mennesker man de ikke besøger af frygt for at møde hunde. For mange af dem der ved at de har en irrationel fobi for hunde er en næsten lige så stor bekymring, at deres børn arver deres hundefobi (Cynofobi). Så hvorfor ikke gøre noget ved problemet?

Kan du forstille dig et liv uden frygt for hunde?

Vil det ikke være skønt, at kunne sige ja tak, til at tage med til fest eller familiefødselsdag, selv om værten har en stor hund, der har det med at hoppe op ad alle, der kommer på besøg?

Ville det ikke være en kæmpe sejr, hvis dine børn i fremtiden kan se dig sidde og ae en hund?

Tænk, hvis dine børn kunne slippe for at arve den angst, der har præget dit voksenliv. Ville det ikke være fantastisk?
Hvis du er enig i, at det er en bedre fremtid, så læs videre. For selv om, at det måske virker fuldstændigt urealistisk for dig, at du nogensinde skulle få et godt forhold til hunde. Så husk på, at det er sådan, din omverden har det med hunde. At du er bange for hunde, skyldes, at du har tillært dig den følelse, måske som følge af en uheldig oplevelse i barndommen. Hvad der er tillært, kan du også slippe af med igen. Så fat mod.

Hvordan slipper du af med din angst for hunde (cynofobi)?

Med bare en smule tid og kræfter kan du sagtens reducere din fobi for hunde, og med tiden kan du endda slippe helt af med den. Fobier kan nemlig behandles med det kræver at du er motiveret og indstillet på at gøre noget ved det. Det første skridt er at tale med nogen der står dig nær og fortælle dem at du ønsker at udvikle dig og tage kontrol over din fobi.

Der er mange forskellige udbyder der hævder at de kan kurere fobi fx vha clairvoyance, naturmedicin, hypnose NLP, kognitiv terapi, neurocoaching, akupunktur m.m, men det er kun ganske få der videnskabeligt har en effekt og der er kun kognitivt terapi der har så god en effekt at at behandlingen anbefales af sundhedstyrelsen.

Kontakt os

Hvad koster en behandling af angst for fugle (ornithofobi)?

Turboforløb:
Vores gennemtestede og helt unikke turboforløb med alle tre faser koster: 6.900 kr.
Enkelte sessioner:

Hvis du ikke kan kan afsætte en hel dag eller blot ønsker at arbejde med med din fobi over længere tid, så tilbyder vi også enkelt sessioner (a 50 minutters varighed) i vores lokaler. Pris per session er 875 kr.

(Ønsker du ikke at benytte vores lokaler på Amargertorv i København, så tilbyder vi hjemmebehandling mod køre tillæg)

Kognitiv terapi til behandling af frygt for hunde

Den kognitive terapi bygger på samtaler, hvor vi i fællesskab finder ud af hvor hunde ligger begravet. Terapien foregår i et samspil mellem fobikeren og den kognitive terapeut. Gennem samtaler og øvelser bliver fobikeren klogere på sin fobi og de fobiske tankemønstre, samt får en række nye øvelser og værktøjer til at styrer sin fobi. Derved bliver fobikeren i stand til at ændre sine tankemønster og adfærd.

Det er nemt at lære nogle værktøjer, der gør dig klar til at tage nogle store skridt i den rigtige retning. Efter ganske få sessioner med en af vores uddannede fobi-terapeuter kan du minimere din angst.

Følger du op på samtalerne og laver de øvelser, vi giver dig med, kan du på sigt helt slippe af med din fobi eller styre den så effektivt, at du ikke længere lader den begrænse dig i dit liv.

Fobibehandling.dk hjælper dig af med din hundefobi (cynofobi)

I modsætning til, hvad mange tror, så er det ret billigt og hurtigt at få styr sin fobi. I langt de fleste tilfælde kræver det nogle få samtaler med en uddannet fobi-terapeut.

Vi udbyder et specielt udviklet fobibehandlingsforløb til mennesker der lider af frygt for hunde eller cynofobi. Behandlingen består kognitiv samtaleterapi, som netop er den type behandling sundhedstyrelsen anbefaler mod specifikke dyrefobier. Og en sådan er frygten for hunde.

Behandlingsforløbet er et koncentreret forløb der består af tre faser:

  • En indledende fase, hvor vi taler sammen (30-60min) om din fobi, og det forestående forløb
  • En koncentreret terapifase (5-6 timer). Her får du den viden, værktøjer, støtte og sparring, der skal til for at du kan slippe af med din fobi. Du er hele tiden i centrum og styrer tempoet, så du i dit eget tempo arbejder dig frem mod og igennem en eksponerings fase
  • Et efterbehandlingsforløb hvor vi over det næste år løbende holder kontakt til dig, giver dig øvelser og vejledning der sikre at du for implementeret de nye ikke fobiske vaner i dit liv

Vi giver dig ydermere en række øvelser, du kan udføre efter samtalerne. Værktøjerne lærer dig at identificere din angst og hvordan du begrænser de negative tanker og lader positive erfaringer vinde frem. På den måde sikre du at det ikke længere er den måske enlige dårlige oplevelse fra din barndom, der dikterer, hvordan du skal se på hunde resten af dit liv, men i stedet en akkumuleret pulje af oplevelser. Det vil nuancerer dit indtryk af hunde, og du kan dermed se og opleve dyret med objektive briller.

Vi har hjulpet mange af med deres hundefobi (Cynofobi)

Hos fobibehandling.dk har vi i årevis hjulpet, vejledt og rådgivet fobikere. Desuden er vi blevet brugt som fobibehandlingseksperter i en lang række medier. Gennem vores virke er vi stødt på stort set alle former for irrationel frygt for dyr, du kan forestille dig. Vi ved kort sagt, hvordan vi skal hjælpe dig. Men det kræver, at du tager skridtet og kontakter os. Tænk på alt det, du går glip af lige nu.

Tænk på, hvor meget mere afslappet det bliver at gå en tur, når du ikke skal bekymre sig om at støde på en hund, der ikke går i snor! Du kan ikke gøre noget ved, at hundene er derude, men du kan bekæmpe din frygt, og du kan gøre det relativt hurtigt, og uden at du bliver ruineret.
Her kan du læse om hvordan det er gået andre der var i samme situation som dig.
Tilfredsheds garanti for din fobibehandling

Vi ved at vores behandling kan hjælpe dig, derfor tilbyder vi som de eneste i Danmark en tilfredsheds garanti. Så har du gennemført et forløb hos os og ikke følger at det har hjulpet dig så giver dig alle dine penge tilbage

Scroll to Top