Selv Indiana Jones er bange for slanger

Mange danskere kender til følelsen af at blive bekymret, hvis vi ser en slange sno sig gennem græsset eller lyngen. Men for nogle føles ubehaget stærkere end det. Væsentligt stærkere. Selv en actionhelt som Indiana Jones får lyst til at stikke halen mellem benene, når han støder på dem.

Skal man være bange for slanger i Danmark?

Der lever kun to forskellige arter af slanger i Danmark, og det er kun den ene art, der er giftig. Den sorte snog med de karakteristiske gule nakkepletter er fuldstændig harmløs for os mennesker. Hugormen er derimod lidt giftig, men det er først og fremmest mus, der har noget at frygte for dens bid. I langt de fleste tilfælde reagerer et menneske ikke mere på et hugormebid end på et typisk bistik, og det er altså ikke på grund af en reel fare for slanger, at forholdsvis mange danskere har slangefobi og frygter at støde på de tungespillende krybdyr.

Bliver du bange eller får det fysisk dårligt, når du ser en slange eller noget, der minder dig om en?

Får din frygt for slanger dig til at blive hjemme, når familien rejser til varmere destinationer?

Hvis du kan svare ja til noget af det, så ring eller skriv til os. Så hjælper fobibehandling.dk dig i retning af en tilværelse uden irrationel angst og slangefobi.

Symptomer på slangefobi (Ophidiofobi)

Er du en af dem, der oplever hjertebanken, får fugtige håndflader eller mærker en decideret lyst til at stikke af, hvis noget bevæger sig i græsset, eller hvis du støder på en af dit barns gummislanger i kassen med legetøj? Så er der en god sandsynlighed for, at du lider af ophidiofobi, fobien for slanger.
Afholder din angst for slanger dig fra at rejse til udlandet eller at tage i sommerhus, er der ingen tvivl. Men bare rolig, du er ikke alene. Næsten hver tiende dansker lider af en eller anden fobi, og ophidiofobi er en af de mest udbredte. Den rigtigt gode nyhed er, at det er forholdsvis nemt at lære at styre sin fobi, så man kan tage kontrollen tilbage over sit eget liv med en behandling af slangefobi ophidiofobifobi.

Hvorfor er nogle bange for slanger?

I Danmark er der kun en giftig slange og den er kun farlig for svagelige og for folk der for en allergisk reaktion. Langt de fleste slanger i verden er ikke giftige og kun et fåtal af dem der er giftige er farlige for os mennesker. Så rationelt giver det ikke mening at gå rundt og være bange for slanger, men derfor kan man godt være det alligevel, men derfor kan du sagtens være bange for dem alligevel.

Forskningen giver tre grunde til at fobier opstår:
  • Genetisk kan vi være mere disponeret for frygt og angst, hvilket kan medfører en større risiko for at udvikle en fobi.
  • Tidligere oplevelser; måske har du haft en uheldig oplevelse som barn.
  • Kulturelt bliver vi også påvirket. Det kan være film og historier, men det kan også være at dine forældre har udvist en overdreven frygt som har påvirket dig.

Hvad er det ved slanger, der skræmmer så mange?

Slangers bevægelser og deres stirrende kolde øjne gør at mange mennesker har svært ved at aflæse dem. Det er blot tre grunde til, at de fleste mennesker er mere opmærksomme, når der er en slange i nærheden. Forskning tyder på, at den reelle årsag til manges angst for slanger stammer fra en fjern fortid. Dengang vi mennesker ikke havde mulighed for at behandle slangebid ,og hvor store slanger faktisk åd mennesker. I dag er der ingen rationel grund til at frygte et slangebid i Danmark, men bevæger vi os uden for landets grænser og rejser til eksempelvis Thailand, Indien eller Australien, er det selvfølgelig en anden sag. I en verden hvor vi mennesker rejser mere og mere, er det sundt at møde slanger med forsigtighed. Så længe det ikke er angsten for slanger, der får overhånden og udvikler sig til en fobi.

Kontakt os

Hvordan slipper du af med din slangefobi (Ophidiofobi)?

Hvis du er motiveret og villig til at bruge en smule tid og kræfter, så kan du med en behandling af din slangefobi (Ophidiofobi) reducere din angst, og med tiden helt slippe af med din fobi. Fobier kan behandles og det eneste det kræver er at du er indstillet på at noget ved din fobi. For mange er det første logiske skridt, at tale med nogen om at du vil slippe af med din slangefobi. Det er et godt første skridt for så kan dem du har fortalt det til støtte dig i din udvikling.

Der er et hav af forskellige udbyder og behandlingsformer der alle hævder at de kan kurere fobi fx NLP, clairvoyance, hypnose, naturmedicin, kognitiv terapi, neurocoaching, akupunktur osv. Når det kommer til at bevise at behandlingen virker, er der kun få der har dokumenteret effekt og det er kun kognitivt terapi der har så god en effekt Sundhedsstyrelsen kan anbefale det.

Hvordan slipper du af med din ophidiofobi?

Din angst for slanger kan virke så overvældende, at det kan synes urealistisk, at du nogen sinde kommer til at kunne nyde en eksotisk rejse eller en gåtur gennem lyngen ved sommerhuset. Men der er simple værktøjer, der kan gøre dig i stand til at tage kæmpe skridt i den rigtige retning.

Der er mange forskellige behandlingstyper på markedet, men sundhedstyrelsen anbefaler kognitivt terapi til behandling af slangefobi (Ophidofobi). Da det er den behandlingsform der har de bedste langtidsvirkninger. Langt de fleste fobikere oplever, at deres angst for slanger er blevet mærkbart mindre efter nogle få sessioner med en uddannet fobiterapeut. Og hvis efterfølgende husker at laver dine øvelser, så kan du slippe helt af med angsten eller lære at styre den så effektivt, at den ikke længere får lov at styre dit liv.

Kan du forstille dig et liv uden frygt for slanger?

Tænk hvis du kunne sige ja tak til at besøge dine venner i sommerhus eller gå en tur på heden, uden at du i dagevis ville frygte turen eller tænker over hvilke undskylder du kan finde på for at takke slippe. Vil det ikke værer rart at slippe for alle de tanker og undskyldninger?

Vil det ikke være en kæmpe sejer, at kunne tage med børnene i Zoo uden at skulle frygte at se en slange?

Eller ville det ikke være fantastisk det ville være at kunne hvis din familie kunne se at du rørte en slange?

Tænk, hvis du kunne tage på feire i troperne uden at frygte at møde en slange eller at du kunne være sikker på at dine børn ikke arver den angst, der har præget dit voksenliv. Ville det ikke være fantastisk?

Er du enig i, at det ville være en bedre fremtid, så læs videre. Har du fobi vil det virker fuldstændigt urealistisk for dig, at du nogensinde skulle kunne få at afslappet forhold til slanger. Men din frygt er tilært måske som følge af en uheldig oplevelse i barndommen. Hvad der er tillært, kan du også slippe af med igen. Så fat mod. Du kan lige som alle de andre der har haft fobi lære at kontrollere den og slippe af med den

Kognitiv terapi til behandling af slangefobi (Ophidiofobi)

Kognitive terapi er en samtaleterapi, hvor vi sammen finder indtil kernen af din fobi og hvordan den påvirker dit liv negativt. Behandlingen er et samspil mellem fobikeren og terapeuten. Gennem samtaler og øvelser bliver fobikeren klogere på sin fobi og de fobiske tankemønstre. Desuden får fobikeren en række nye øvelser og redskaber til at kontrollere sin fobi. Således at fobikeren bliver i stand til at ændre sine tankemønster og adfærd.

Det er overraskende let at lære nogle værktøjer, der gør dig i stand til at tage nogle store skridt i den rigtige retning. Efter få sessioner med uddannede fobi-terapeuter kan du minimere din angst.

Laver du de øvelser, vi giver dig, kan du helt slippe af med din fobi eller styre den så effektivt, at din fobi ikke længere begrænse dit liv.

Hvordan foregår en behandling af slangefobi (ophidiofobi)?

Det er hverken dyrt, tidskrævende eller besværligt at se din frygt i øjnene og sige: ”hertil og ikke længere!” En fobibehandling kræver i langt de fleste tilfælde kun nogle få samtaler med en uddannet fobiterapeut. Hos fobibehandling.dk har vi udviklet et kognitivt behandlingsforløb der består af en række meget koncentrerede sessioner. Her er fobikeren hele tiden i kontrol og sætter selv tempoet. Sessioner efterfølges af en periode med øvelser, der giver dig mulighed for at bibeholde og perfektionere de greb, som du lærer i løbet af dit forløb. Du betaler kun for dine møder med fobiterapeuten, mens den efterfølgende proces alene er for at holde dig til ilden. At få bugt med din slange fobi er billigt, hurtigt og enkelt, så hvorfor ikke komme i gang? Og husk er du ikke tilfreds med forløbet så giver vi dig som de eneste alle dine penge tilbage.

Kontakt os

Fobibehandling.dk´s behandling af slangefobi kan hjælper dig

For fobikere kan det virke helt utroligt, men det er billigt og hurtigt at behandle fobier. Det kræver ofte blot nogle få sessioner med en kognitivt fobi-terapeut.

Hos fobibehandling.dk har vi udviklet et helt unikt behandlingsforløb for slangefobikere. Forløbet består af en række kognitive terapisamtaler, dermed er behandlingen af den type som sundhedstyrelsen anbefaler fobi for slanger (Ophidiofobi)

Behandling er et turboforløb der består af flere faser:
  • Den indledende samtale (30-60min). Her taler vi om din fobi, og om hvordan behandlingen kommer til at forløbe
  • En koncentreret terapifase, der varer det mest af en dag. I denne fase får du den viden og de værktøjer der skal til for at du kan arbejde med din fobi. Vores terapeut er der hele tiden til støtte og sparring. Under forløbet er det dig der hele tiden styrer tempoet. Dagens sidste halvdel består af en eksponeringsfaser
  • I året efter eksponeringsfasen, vil du modtage øvelser og vejledning, der hjælper dig med at holde fast i dit nye liv og holde de fobiske handlinger fra døren.

Så hvis du er motiveret, så lære vi dig at få kontrol over din fobi ved at gøre din angst til en bekymring, og give dig værktøjerne til at minimere den bekymring. Læs mere om os her.

På den måde sikre du at det ikke længere er den måske enlige dårlige oplevelse fra din barndom, der dikterer, hvordan dit forhold til slanger skal være. I stedet bliver det din nye viden om din fobi, slanger og dine nye oplevelser, vil give dig et mere nuanceret indtryk af slanger.

Hvad koster en behandling af slangefobi?

Koncentreret forløb:

Vi har et helt unikt og gennemtestede forløb til behandling af slangefobi. forløbet indeholder tre faser og koster: 5.400 kr.

Enkelte sessioner:

Såfremt du ikke ønsker at tage et så koncentreret forløb, så tilbyder vi også det samme indhold i form af enkelt sessioner (a 50 minutters varighed) i vores lokaler. Pris per session er 875 kr.

(Ønsker du ikke at benytte vores lokaler (Link) på Amargertorv i København, så tilbyder vi hjemmebehandling mod køre tillæg)

Behandling af slangefobi med tilfredsheds garanti

Vi ved at vores behandling af slangefobi kan hjælpe dig. Derfor giver vi som de eneste i Danmark dig en tilfredsheds garanti for din behandling. Så føler du ikke et vores forløb har hjulpet dig, så giver vi dig dine penge tilbage.

Vi har hjulpet mange af med deres slangefobi

Vi har i årevis vejledt, hjulpet og rådgivet fobikere, samt blevet brugt som fobibehandlingseksperter i en lang række medier. Vi stødt på stort set alle specifikke dyrefobier, du kan forestille dig. Og har hjulpet dem alle og det vil glæde os, at kunne hjælpe dig til et liv uden angst og fobiske tanker. Det kræver dog at du tager skridtet og kontakter os. Tænk på alt det, du går glip af lige nu.

Tænk på, hvor fantastisk det vil være ikke at have hovedet fyldt af fobiske tanker om slanger. At du vil kunne kan tage i sommerhus, gå turer, tage i Zoo, eller se gyserfilm alt sammen uden at skulle frygte at støde på en slange! Du kan ikke gøre noget ved, slangerne derude, du kan kun begrænse dit liv med dine fobiske handlemønstrer eller som så mange andre tage kampen op og få hjælp til at slippe af med din fobi.
Her kan du læse om hvordan det er gået andre der var i samme situation som dig.

Scroll to Top