Fobibehandling.dk’s mission

At give mennesker der lider af utryghed eller fobi over for dyr og natur kontrollen tilbage Således at de igen kan opleve glæde og tryghed, når de færdes i naturen.

Har du nogensinde prøvet?

  • At du er bange for noget, selvom du ved, at der ikke er grund til det?

  • At du har en overdrevet angst over for fx edderkopper?

  • At du oplever hjertebanken eller lignende fysisk ubehag ved tanken om at møde en dyreart?

  • At du har fundet på undskyldninger for at undgå at tage i sommerhus eller på ferie, fordi du ved, at du risikere at møde et dyr fx slange eller edderkop der?

  • At du helst ikke vil fortælle folk om, hvorfor du ikke ønsker et eller andet, fordi du ved, du kunne møde dit fobi-dyr i den forbindelse?

  • At du har affundet dig med begrænsninger i dit liv for ikke at møde dit fobi-dyr?

  • At du bruger alt for meget tid og kræfter på at tænke over. om du skulle møde dit fobi-dyr i en given situation?

Hvis ja, så er du havnet det rigtige sted, for her hos Fobibehandling.dk kan vi hjælpe dig af med din fobi. Herunder kan du læse meget mere om os, der er holdet bag Fobibehandling.dk, vores mission og hvad vi kan hjælpe dig med.

Vi er blevet brugt som fobieksperter i:

Kontakt os

Hvorfor har vi frygt?

Evolutionært giver det rigtigt god mening, at vi mennesker udviser en vis tilbageholdenhed over for en lang række ting og dyr, som vi ikke kender. Nogle af dem kan, eller har kunnet, være potentielt farlige. På genetisk niveau er nogle mennesker kodet til at være mere reserveret over for ukendte dyr og situationer.

Er man genetisk disponeret kan man måske have en større risiko for at udvikle en fobi. I andre tilfælde kan en fobi skyldes en fysisk skade eller en oplevelse. Nogle gange er man som fobikere bevidste om oplevelsen, men det er ikke altid tilfældet.

En fobi er ikke rationel, og kan i visse tilfælde være invaliderende. Det sker når fobikerens angst bliver så styrende, at det tager kontrollen og styrer fobikerens liv.

Uanset om du bare er lidt nervøs ved et dyr eller har en fobi, så kan vi hjælpe dig.

 

Holdet bag fobibehandling.dk

Sami Widell
Forstkandidat og fobiterapeut

Er uddannet forstkandidat (Cand silv.) Sami har fra han sad i klapvogn haft to store passioner, nemlig naturen og menneskets virke. Disse passioner har været en rød tråd igennem hele hans private og professionelle karriere. Det har ført Sami Widell rundt i hele verden og til en lang række forskellige jobs og brancher. Alt fra rejsebranchen over forsvaret til kulturinstitutioner som Zoologisk Have. Fælles for dem alle er at de drejer sig om, hvordan vi mennesker agerer i forskellige situationer. Indenfor en lang række fagområder fx formidling, salg, kommunikation, marketing, undervisning, ledelse eller fobibehandling. Sami Widell har igennem årene hjulpet folk i ind- og udland af med forskellige fobier. Eksempelvis er han lykkedes med at få personer med vandskræk til at snorkle i Kenya. fået folk med til troperne trods araknofobi eller frygt for slanger osv.

Mikkel Georg Schultz
Certificeret kognitiv terapeut og lærer

Mikkel Georg er uddannet kognitiv fobibehandler og har siden 2012, med stor succes behandlet en lang række specifikke dyrefobier fx edderkopper, frøer, slanger, snegle, fugle, hunde osv. Ud over det har han 25 års erfaring med at formidle mødet mellem mennesker og dyr, bl.a. i Københavns Zoologiske Have og Kattegatcentret.Mikkel Georg er oprindeligt uddannet fra lærerseminariet men har altid haft en stor interesse for dyr, og i særdeleshed af vores fælles og individuelle oplevelse af dyr.Nøglebegreber for Mikkel Georgs arbejde med fobier er respekt, tillid og forståelse, hvilket tydeligt oplevelse og roses af alle de mennesker, han har haft i behandling gennem årene.Mikkel Georg har medvirket i flere tv- og radioprogrammer, samt artikler om fobibehandling.Se f.eks. DR temalørdag om panik – Advarsel til edderkop-fobikere, der er billeder af edderkopper.

Anders Kofoed
Biolog og fobiterapeut

Er uddannet biolog med speciale i evolutionær økologi, men er nok mere kendt som Go’morgen Danmarks (TV2) faste ekspert i alt omkring dyrene i vand. Anders bliver også hyppigt brugt af TV2 News, DR Nyheder og diverse radioprogrammer (fra P1 til PopFM). Her er han kendt for at være manden, der elsker alle dyr. Anders har også arbejdet i for adskillige institutioner med eksotiske dyr. Det gælder for eksempel Den Blå Planet, København Zoo, Knuthenborg Safaripark og mange flere. Her har han blandt meget andet også haft mulighed for, at hjælpe gæster med fobier overfor dyr.
Udover arbejdet med Fobibehandling.dk arbejder Anders med at formidle sin glæde ved naturen. Derfor har han meget ondt af alle, der føler angst for et eller flere dyr i en sådan grad, at de ikke kan nyde en tur i skoven eller en dag i haven. Men heldigvis er der hjælp at hente – det er muligt at tage kontrollen tilbage.

Scroll to Top