Nåleskræk – også kendte har nålefobi

Nåleskræk – kendte med nålefobi

Frygt er er ikke noget, vi er født med, og alle forældre har set deres babyer gøre ting uden frygt for konsekvenserne. Forskerne peger på, at frygt først viser sig i 4-5 års alderen, indtil da er vi alle frygtløse, og hvis småbørn udviser frygt, er en spejling af den adfærd, de ser hos menneskerne omkring dem.

Sådan bliver det ikke ved med at være, og for nogen udvikler frygten sig allerede i børneårene til en fobi. Fobier er en irrationel frygt, en frygt der kan være meget invaliderende. De fleste kender til fobi for edderkopper og nålefobi, men der er over 400 registrerede fobier.

I denne corona tid er det især svært at have nåleskræk eller fobi for nåle (trypanofobi), da alene tanken om at skulle vaccineres kan give katastrofetanker, svedige håndflader og i nogle tilfælde meget kraftigere symptomer. Det kan blive så alvorligt, at det desværre ofte resulterer i, at mennesker med nåleskræk og nålefobi undgår at blive vaccineret, hvilket kan få alvorlige konsekvenser ikke kun for den nuværende corona indsats, men også for fobikernes generelle sundhed.

Bruce Lee havde nåleskræk

Kontakt os

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Dit telefonnummer

Evt. besked

3 stjerner med nåleskræk

Nåleskræk findes på tværs af alle befolkningsgrupper;  her er tre stjerner der er bange for nåle.

Actionskuespiller Jackie Chan: En af de mest kendte kampsportsskuespillere siden Bruce Lee. Jackie Chan har nåleskræk og har tidligere udtalt at “ved bare synet af en nål kan jeg få fornemmelse af at skulle besvime”. Eftersigende har han for at undgå at skulle bedøves selv knækket sin brækkede finger tilbage på plads.

Disneystjernen Selena Marie Gomez er bedst kendt for rollen som Alex Russo i Disney Channel-serien Magi på Waverly Place. Hun hader nåle, og hendes nåleskræk blev især kendt, efter hun lagde et lægebesøg på sin instagram profil og på kort tid fik over en million likes.

Det er ikke kun hos de amerikanske filmstjerner, man kan finde skuespillere med nåleskræk, det finder man også hos en af Sydafrikas store TV-stjerner.

Sydafrikaneren Nobuhle Mini Mahlasela

Er bedst kendt for sin rolle i den sydafrikanske tv sæbeopera ”7 de laan”, der har kørt på SABC siden år 2000. Hendes rolle startede dog først i 2010.

Hun har siden sin barndom været bange for nåle, hvilket hun også gik til bekendelse med på sin instagram profil, hvor hun beskriver sin frygt for nåle og hvordan hun skreg, så hele blokken kunne høre, det da hendes læge ville vaccinere hende.

Scroll to Top