Fobi – Alle er bange for noget, nogle gange er det angst for angsten

Alle er bange for noget, men nogen gange udvikler det sig til en irrationel angst og så kaldes det en fobi. Og der findes over 400 forskellige fobier. Nogle, som frygten for edderkopper eller vandskræk, er meget normale, mens andre er decideret sjældne. Her kan du se et udpluk af de mest usædvanlige registrerede fobier:

BOOK NU

Phobofobi

Hvis du lider af denne fobi, er du simpelthen angst for at udvikle en fobi. Du frygter følelsen af at være bange, og selv om det kan lyde sært, kan denne fobi nemt eskalere og hurtigt udvikle sig til at være en svær psykisk lidelse.

Charofobi

Charofobikere finder man altid i baren og aldrig på dansegulvet. Disse er nemlig panisk angst for at danse og alt andet, der gør dig glad. Charofobikere kan rent faktisk blive syge ved tanken om at være glade. Charofobi kendes også som angsten for at være glad.

Spectrofobi

Kender du udtrykket at være så frygtsom, at man er bange for sit eget spejlbillede? I dette tilfælde er dét spot on. Lider du af spectrofobi, er du nemlig bange for spejle og for at se dig selv i ét. Spectrofobi er en sjælden lidelse, men den kommer typisk som følge af en angst for at erkende, hvem du er inderst inde. En afart af spectrofobi er den kendte overtro, at man bliver udsat for syv års ulykke, hvis man smadrer et spejl.

Coulrofobi

Har du læst Stephen Kings ”Det Onde”? Bogen handler om den diabolske klovn Pennywise, og hvis du har læst den eller set filmatiseringen, kan du sikkert sagtens sætte dig ind i, hvorfor folk kan blive bange for klovne. Men folk, der lider af coulrofobi frygter ikke kun fiktive onde klovne, men alle klovne. Selv hospitalsklovne eller cirkusklovne, der ellers kun har til hensigt at få børn og voksne til at grine.

Nomofobi

Har du nogensinde været et sted, hvor du ventede en vigtig opringning, men hvor din mobildækning var ikke eksisterende? Hvis så, så har du udlevet en nomofobs værste mareridt. En nomofob lider af en sygelig angst for at være foruden sin mobiltelefon. En nomofob skal altid have sin mobil på sig, og der skal altid være dækning. Ellers går nomofobikeren i panik. Selm om denne fobi ikke er særlig kendt, skønnes den at være særdeles udbredt.

Osmofobi

Hvis du afholder dig fra at gå ind i en ostebutik eller en fiskehandler, fordi du er bange for de stærke lugte, så lider du muligvis af osmofobi. Osmofobi er angsten for lugte, og der er mange migrænepatienter, der udvikler denne fobi. Stærke lugte kan nemlig medføre migræneanfald.

Læs  artiklen “Se her om din fobi er blandt de mest almindelige fobier”, hvis du vil blive klogere på de mest udbredte fobier.

Scroll to Top