De er bedst kendt for deres optrædener i film, og når de klædt i de dyreste kjoler og jakkesæt betræder den røde løber for at blive hyldet af tusindvis af fans i spotlightet fra ivrige fotografer. Men uden for rampelyset er de store stjerner blot mennesker som os andre, og flere af verdenens allerstørste musikere og skuespillere lider af fobier af mere eller mindre kendt karakter. Her kan du læse om nogle af de største nulevende stjerner med fobier for blandt andet fly, klovne og havmåger.

BOOK NU

1: Lars von Trier’s fobi

Den verdensberømte og prisvindende danske filminstruktør Lars von Trier har mange dæmoner at slås med. Selv har han fortalt, at han fire gange om dagen bliver overvældet af angst, der får hans hjerte til at banke så hurtigt, at han ikke kan trække vejret. Lars von Trier lider desuden af i hvert fald én fobi. Hvert år er filminstruktøren nemlig tvunget til at køre til Cannes Filmfestivalen i sin autocamper frem for det langt hurtigere alternativ, som hans flyskræk afholder ham fra. Flyskræk kaldes også aviofobi og er en af de mest almindelige former for fobi i Danmark.

2: Adele’s fobi

Hun har sunget temasangen til James Bond filmen Skyfall, og hun regnes som en af verdens mest indflydelsesrige sangerinder lige nu. Alligevel skal der ikke meget til for at sende den engelske superstjerne i knæ. Adele har nemlig ved flere lejligheder fortalt, at hun lider af en panisk angst for måger. Lidelsen kaldes laridafobi, og ifølge Adele har hun fået denne fobi, fordi hun i sin barndom blev angrebet af en måge, da hun spiste en is på en mole i Wales.

3: Johnny Depp’s fobi

Denne amerikanske skuespiller er selv kendt som lidt af en spasmager i sine film. Johnny Depp er nok bedst kendt for sin rolle som piratkaptajnen Jack Sparrow i Pirates of the Caribbean. I filmen spiller han en sørøver, der vist har sine egne problemer at slås med, men også uden for filmens verden har Johnny Depp visse udfordringer. Det er nemlig en kendt historie, at den verdensberømte stjerne er meget bange for klovne. Lidelsen kaldes coulrofobi og kan forekomme i forskellig grad. Men én ting er sikker. Johnny Depp kommer ikke til at besøge Svendborg Klovnefestival i de kommende år. Johnny Deep har fortalt, at han frygter klovne, fordi de med deres påmalede smil er svære at aflæse. ”Det virker som om, at der lurer et mørke under overfladen. Et potentiale for ægte ondskab… Det er ikke til at vide, om de er glade, eller om de er på vej til at bide hovedet af én,” har han tidligere udtalt. Også berømtheder som Harry Potter-stjernen Daniel Radcliffe og rapperen P. Diddy skulle efter sigende lide af coulrofobi.

4: Uma Thurman’s fobi

Da denne amerikanske skuespillerinde indspillede filmen Kill Bill, foregik en af scenerne i en lukket kiste. Det lykkedes Uma Thurman at gennemføre scenen, men ikke uden en del hyperventilering og angst. Uma Thurman lider nemlig af klaustrofobi, og det samme gør i øvrigt mange andre berømtheder. De fleste af disse gør sig dog i musikkens verden. Blandt disse kan nævnes Dave Grohl, der er forsanger i Foo Fighters og tidligere trommeslager i NirvanaJustin BieberLiam Gallagher fra Oasis.

5: Woody Allen‘s fobi

Den Oscar-vindende og stortalende amerikanske filminstruktør og manuskriptforfatter lider ifølge alverdens medier af stort set alle dokumenterede fobier. Som eksempler kan nævnes højdeskrækklaustrofobi samt en angst for insekter. Desuden lider han også af en del tvangstanker. Blandt andet kræver han, at bruserhovedet sidder i et hjørne frem for midt på væggen, når han tager et bad, og så skærer han altid sin banan ud i syv stykker, når han spiser morgenmad.

Fobier er meget udbredet og det er ikke kun disse 5 nulevende stjerner med fobier. Læs her om de mest almindelige  fobier i Danmark.

Scroll to Top